Philips, Sony en HP met eigen dvd

Philips, Sony en Hewlett-Packard hebben in Europa een aanvraag ingediend voor certificering van een eigen standaard voor de digital video disc (dvd). Deze is niet te combineren met de in april binnen het Dvd-consortium goedgekeurde standaard.

Dit consortium bestaat uit tien concerns die patenten hebben op het gebied van dvd. Naast Philips, Sony en Hewlett-Packard maken ook concerns als Time Warner, Hitachi, Toshiba en Matsushita deel uit van dit samenwerkingsverband.
Volgens een woordvoerder van Hitachi, aangehaald in verschillende ochtendkranten, schendt het drietal eengentlemens agreement. Een Philips-woordvoerster stelt echter dat het nieuwe voorstel beter is en makkelijker te combineren valt met voorbespeelde dvd-rom, en ontkent dat de drie inbreuk maken op een herenakkoord. Nu al bestaan er talloze opslagmedia voor computerinformatie.
Philips en consorten hebben zich in mei voor de certificering gewend tot de Europese Vereniging van Computerproducenten, aldus een woordvoerder van Sony. Het zal nog heel wat tijd kosten voordat de goedkeuring er is; dat kan een half tot een heel jaar duren. De disc van Philips, Sony en Hewlett-Packard kan aan elke zijde 3000 megabyte aan informatie bevatten, meer dan de 2600 megabyte van het Hitachi/Toshiba/Matsushita-kamp. Beide discs hebben een diameter van 12 centimeter.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.