Patentruil tussen Apple en Microsoft

Microsoft betaalt Apple 100 miljoen dollar voor het gebruik van patenten op diverse technologieën. Dat bedrag komt bovenop de recente investering van 150 miljoen dollar in Apple-aandelen. Verder blijkt dat Microsoft slechts 16,5 dollar per aandeel betaalt.

De 100 miljoen wordt betaald in het kader van een overeenkomst over het ruilen van patenten en technologie. Patentoorlogen over bijvoorbeeld delook and feel van Windows tussen Apple en Microsoft behoren daarmee tot het verleden.
Dat blijkt uit documenten die Microsoft heeft gedeponeerd bij de Sec, een Amerikaanse overheidsinstantie waar beursgenoteerde ondernemingen bepaalde informatie over hun bedrijfsvoering moeten deponeren.
Uit de Sec-documenten blijkt verder dat Microsoft zijn speciale, niet stemgerechtigde Apple-aandelen pas per 5 augustus 2000 mag omwisselen tegen normale aandelen. Omgerekend koopt het zijn belang tegen een koers van 16,5 dollar per gewoon aandeel. Dat lijkt een lucratieve deal: bij een koers die rond de 20 dollar schommelt, bedraagt de winst in de eerste paar dagen al dertig miljoen dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.