Standaard voor softwaredistributie via Net

Marimba en Microsoft komen samen met een nieuwe specificatie voor de automatische distributie van software via Internet. Ze gaan de OSD-standaard (Open Software Description) voordragen aan het World Wide Web Consortium, dat standaarden voor Internet vaststelt.

Veel leveranciers, waaronder Netscape en Lotus, steunen het voorstel. De eerste producten waarin de OSD-standaard is verwerkt, verschijnen naar verwachting begin volgend jaar.
Voor Marimba betekent deze overeenkomst dat het nu wellicht kan kapitaliseren op zijnpush-technologie. Dit bedrijf is december 1995 opgezet door voormalige Sun-medewerkers, onder wie de Nederlander Arthur van Hoff, die lid waren van het oorspronkelijke Java-ontwikkelteam.
Voor softwareleveranciers is distributie via Internet vooral van belang vanwege de besparing die dat oplevert. Microsoft heeft de afgelopen jaren al veel bespaard door ondermeer CD's te gebruiken in plaats van diskettes en handleidingen online of op CD aan te bieden. Daar lijkt de rek uit; bijna alle software wordt al via CD's verspreid.
Het voordeel voor de gebruiker ligt in het eenvoudig krijgen van nieuwe versies. Verder kan automatische softwaredistributie over Internet en intranetten netwerkbeheerders veel werk uit handen nemen doordat ze niet langer handmatig geactualiseerde pakketten moeten installeren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.