Netscape wijzigt strategie

Netscape Communications kondigt vandaag een stand-alone versie aan van zijn webbrowser Navigator. Dit betekent een ommekeer in de strategie. Netscape bood zijn jongste browser alleen aan als deel van de Communicator-suite, die ook andere diensten omvat.

De stand-alone versie van Navigator 4.0 is onderdeel van een krijgsplan voor de concurrentiestrijd met Microsoft, dat binnen een maand de nieuwste release van Internet Explorer wil uitbrengen als stand-alone product.
Daarnaast zou Netscape zijn strategie voor de verkoopvalue-added diensten wijzigen. De Communicator-suite had de verkoop van die diensten aan het bedrijfsleven moeten bevorderen. Deze aanpak viel echter fout bij IBM, met name omdat Netscape zijn servertechnologie wilde bundelen met Navigator. Dat leidde ertoe dat Microsofts Internet Explorer Navigator verdrong als de browser die gebundeld wordt met Lotus-software.
Netscape zal ook een nieuwe aanpak voor de consumentenmarkt bekend maken, zo zeggen analisten.
Netscape wil tot nu toe geen commentaar geven op de uitgelekte plannen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.