QAD krijgt Nasdaq-notering

De Amerikaanse erp-leverancier QAD heeft een notering aan de Nasdaq gekregen. De beursgang, waarbij 5,75 miljoen aandelen zijn vrijgegeven, heeft een waarde van 86 miljoen dollar.

De belangrijkste concurrenten, Sap, Baan en Oracle, staan al genoteerd aan de beurs. De notering moet ondermeer aanzien, publiciteit en naamsbekendheid opleveren. Een deel van het beursgeld dient op termijn mogelijk voor acquisities.
QAD heeft zich sinds de oprichting in 1979 ontwikkeld tot één van de grotere leveranciers van erp-programmatuur (enterprise resource planning). Vorig jaar bedroeg de omzet wereldwijd 126,4 miljoen dollar. Het bekendste product is MFG/PRO, een erp-oplossing voor multinationals en grotere ondernemingen. Het is gebaseerd op een open client/server-architectuur en bevat modules voor fabricage, distributie, financiën en managementondersteuning. De gemiddelde implementatietijd is negen maanden. De belangrijkste afzetgebieden zijn de industrie en de elektronicasector. Daarnaast richt QAD zich op de gezondheidszorg, de voedingsmiddelen- en automobielindustrie, en de toeleveranciers voor de branche die de consumentenmarkt bedient. De implementatie van QAD's producten gebeurt samen met partners als Arthur Andersen, Deloitte & Touche en Origin. QAD laat de ondersteunende dienstverlening zoveel mogelijk over aan de partners.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.