Ingrijpende reorganisatie Triple P

Triple P heeft in het tweede kwartaal een verlies geleden van 4,7 miljoen gulden. Daarbovenop is er een reorganisatie-voorziening van 28 miljoen gulden getroffen. De omzet kwam uit op 73 miljoen gulden tegenover 85 miljoen en een winst van 332.000 gulden in het tweede kwartaal van 1996.

Tijdens een persconferentie kondigde directeur Jan-Willem Baud een ingrijpende reorganisatie aan. Een van de actiepunten is het verkopen van verliesgevende bedrijfsonderdelen en enkele onrendabele softwaretoepassingen. Namen wilde Baud nog niet geven. De te verkopen activiteiten vertegenwoordigen een gezamenlijke omzet van tussen 70 en 100 miljoen gulden. Er zijn zo'n driehonderd medewerkers bij betrokken. Waarschijnlijk vallen de meeste klappen in het buitenland.
Daarnaast moeten de kosten bij Triple P sterk worden gereduceerd. Een van Bauds eerste wapenfeiten was het sluiten van het Duitse hoofdkantoor, waarbij tachtig ontslagen vielen. Ook overige kantoorruimte wordt gesloten of efficiënter ingericht, waaronder een kantoor in Houten. Baud ziet vooral toekomst in netwerkdienst-verlening, de enige tak van Triple P die goed loopt en verantwoordelijk is voor ruim 50 procent van de omzet. Verder ziet hij nog wel brood in het leveren van softwaretoepassingen voor de gezondheidszorg, ondanks tegenvallende resultaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.