'Geruchten rond Baan en Boeing ongegrond'

Het Amerikaanse blad Information Week weet te melden dat Baan Company een deel van zijn meest prestigieuze klant, vliegtuigbouwer Boeing, zal verliezen. Baan bevestigt het bericht, maar wijst erop dat het gaat om een kleine proefsite in een Boeing-fabriek in Corinth, Texas.

Bovendien heeft het besluit alles te maken met de voorgenomen fusie tussen Boeing en McDonnell Douglas. "Het is onjuist dat we Boeing kwijtraken", reageert Tom Tinsley,president Baan Company vanuit het Puttense hoofdkwartier. De bron voor dit bericht is de piepkleine concurrent Western Data Systems zegt Tinsley. "Het hoort bij het spel, maar 't is natuurlijk minder leuk en netjes." In het bewuste artikel wordt gesuggereerd dat het de grote Boeing-opdracht ter waarde van 20 miljoen dollar betreft.
Andrew Dailey, onafhankelijk specialist op het gebied van erp-software en verbonden aan de Gartner Group: "Het is niet belangrijk voor Baan. Bij grote organisaties als Boeing is het extreem moeilijk om in elke vestiging te standaardiseren op één product. De fabriek in Texas, waar het hier om gaat, is niet belangrijk." Volgens Tinsley is het juist dat de Boeing-fabriek in Corinth stopt met de implementatie van Baan-software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.