Corel laat Java niet vallen

Corel, dat twee weken geleden zijn Java-strategie wijzigde, laat de programmeertaal niet vallen. Corel was de eerste producent van softwaresuites die overschakelde naar Java. Door de recente koerswijziging heerst er verwarring over de toekomst van Java bij Corel.

De nieuwe koers zou kunnen duiden op onderliggende problemen. Corels Javasuite, die voor dit jaar gepland was, verschijnt pas medio 1998. Een bedrijfsversie zou eerder verkrijgbaar zijn. Het pakket is gebaseerd op software met de codenaam Remagen, die Corel afgelopen week onthulde. Remagen verbindt applicaties op verschillende platformen van 'slanke computers' met krachtige servers.
De vertraging hangt waarschijnlijk samen met de wijziging van de strategie voor applicatie-ontwikkeling. Corel noemt het een aangepaste koers waarbij het zich concentreert op Java-producten met echt nieuwe mogelijkheden, waar mensen voor willen betalen. Kenners van de branche speculeren over problemen met ontwerp, uitvoering èn de programmeertaal zelf. Corel laat Java niet in de steek, maar lijkt wel ontevreden met wat het tot nu toe heeft opgeleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.