Standaard DVD-rom staat vast

De strijd die het DVD-forum (Digital Versatile Disks) in twee kampen verdeelt, zal de niet-herschrijfbare versie, DVD-rom, niet beïnvloeden. De standaard voor deze variant ligt vast en diverse computerfabrikanten passen hem al toe.

Voor het DVD-opslagmedium, dat nog zeker twee jaar op zich laat wachten, bestaan momenteel drie alternatieven.
De wereldwijde DVD-markt kan groter zijn dan de huidige sectoren voor CD, CD-rom en video samen. Verwacht wordt dat DVD, zowel de rom- als de ram-versie, deze media zal vervangen. Vandaar de onenigheid binnen en buiten het DVD-forum. Deze groep internationale bedrijven zou één universele standaard voor DVD ontwikkelen. Dat doel lijkt voor de herschrijfbare variant niet meer haalbaar nu de leden het niet eens kunnen worden. Het kernprobleem is dat geen van de partijen een duidelijk overwicht heeft.
De tegenstanders zoeken nu versterking. Toshiba onthulde vorige week dat het DVD-forum de Japanse hardwarefabrikant Nec een lidmaatschap heeft aangeboden. Nec werkt, net als Sony, Philips en Hewlett-Packard, aan een eigen DVD-formaat. Necs alternatief, Multimedia Video Format (Mmvf), kan 5,3 Gb aan data per zijde opslaan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.