Microsoft stopt levering Windows 3.1

Microsoft kondigt aan dat vanaf 31 oktober 1997 Windows 3.1 niet langer in de losse verkoop verkrijgbaar zal zijn. Voor klanten die gebruikmaken van het Microsoft Open License Program en het Microsoft Select-programma blijft deze versie gewoon leverbaar.

Reden voor deze stap is volgens Microsoft het succes van Windows 95 en de daaruit volgende terugloop in de vraag naar Windows 3.1.
Het afgelopen jaar is de vraag naar Windows 3.1 met meer dan 80 procent afgenomen. Van Windows 95 en Windows NT Workstation zouden gezamenlijk inmiddels ruim 100 miljoen exemplaren verkocht zijn. Alle nieuwe IBM-compatibele PC's worden inmiddels geleverd met Windows 95 of NT Workstation. Tevens worden vrijwel alle nieuwe Windows-software-toepassingen en -versies ontwikkeld voor 32-bit gebruik. Microsoft zal Windows 3.1 blijven ondersteunen tot 31 oktober 1998. Bovendien continueert Microsoft haar aanbod van het 16-bits Windows-platform in de losse verkoop door middel van Windows for Workgroups 3.11.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.