SCO's 'universele' applicatieserver

SCO introduceert Tarantella, een 'universele applicatieserver'. Tarantella past in een bestaande infrastructuur, waarna alle applicaties te benaderen zijn door een willekeurige client-machine die Java ondersteunt.

De server is nu beschikbaar in een bèta-versie en vanaf november verkrijgbaar. Hij maakt deel uit van de drielagen-architectuur die SCO voor ogen heeft. De eerste laag is een client-machine gebaseerd op Java-technologie, de zogenoemde Webtop, en een browser die de tweede laag benadert. Tarantella vormt diemiddle-tier. De derde laag bestaat uit server(s) waarop de echte applicaties draaien. HetAdaptive Internet Protocol (AIP) handelt de netwerkverbindingen tussen de verschillende lagen af.
SCO introduceert Tarantella behoedzaam, ondermeer omdat de eerste versie nog niet compleet is. De replicatie van gebruikersgegevens, het omgaan met meerdere Tarantella-servers en een aantal beveiligingsmaatregelen zijn nog niet afdoende geregeld.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.