Nieuwe AS/400 mikt op e-handel

IBM richt zich met een nieuwe AS/400-lijn op elektronische handelsdiensten via Internet en intranet. Hierdoor verwacht het concern met het platform ook na 2000 op de landkaart te staan.

-serie biedt gebruikers een geïntegreerde omgeving waarmee zakelijke transacties af te handelen zijn. De nieuwe generatie servers kent een vernieuwd besturingssysteem (OS/400 versie 4, release 1) en is uitgebreid met netwerkgerichte functionaliteit en hulpmiddelen voor het ontwikkelen van Internet- en intranettoepassingen. Verder maken alle nieuwe modellen gebruik van het rekenvermogen vanhigh-end 8 en 12-way microprocessoren en ondersteunen ze 100 MBhigh speed Ethernet Lan. IBM heeft voorts de geheugencapaciteit uitgebreid van 4 GB tot 20 GB en de schijfruimte verdubbeld tot 996 GB. Door deze schaalvergroting zijn de AS/400e-machines volgens het bedrijf geschikt voor handelsactiviteiten op het Net. IBM verwacht dat op dit gebied drie grote platformen na 2000 de dienst uitmaken: Windows NT, Unix en AS/400.
De AS/400-lijn voore-commerce kent een geïntegreerde opzet. De gebruiker hoeft geen aparte software te kopen om een begin te maken met zijn elektronische dienstverlening. Het besturingssysteem is bijvoorbeeld uitgerust met beveiligingsvoorzieningen - encryptie en verificatie. Er zijn faciliteiten opgenomen voor het bouwen van een intranet. Ook zijn er hulpmiddelen om applicaties voor het Web vorm te geven. Verder is het besturingssysteem samengevoegd met applicatietools van Lotus, Showcase en Magic. Op basis hiervan zijn netwerkgerichte AS/400-applicaties te ontwikkelen.
Bezitters van een AS/400-machine met een risc-processor kunnen hun servers met extra functionaliteit opwaarderen tot de AS/400e-categorie. IBM gaat ook servers leveren waarop reeds de door de klanten gewenste extra software is geïnstalleerd. Op dit moment geldt deze dienstverlening alleen voorenterprise resource planning-pakketten.
Op stapel staan ondermeer een Java-compiler voor AS/400 en implementatie van Lotus Domino. Verder streeft IBM naar een betere integratie tussen NT en AS/400. Het idee is om NT op een zogehetenintegrated PC server neer te zetten. Hierdoor zijn NT-applicaties direct te koppelen aan een AS/400-database. Nu gebeurt dat via SQL met een aan AS/400 gekoppelde separate NT-server.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.