Wachten op gigabit Ethernet

De eerste gigabit netwerkproducten laten langer op zich wachten dan verwacht. Volgens Brice Clark, strategic planning manager van de Hewlett-Packard Workgroup Network Division, is dit vooral te wijten aan standaardisatieproblemen. Bedrijven actief op de netwerkmarkt, zoals Cisco, Bay Networks, 3Com en Hewlett-Packard zijn nog geen standaard overeengekomen.

Verder geeft Clark aan dat het huidige prijsniveau en de betrouwbaarheid van gigabit Ethernet nog verre van bevredigend zijn voor adoptie door de markt. Naar verwachting duurt het nog ongeveer twee jaar voordat de snelle netwerktechnologie toepasbaar en betaalbaar zal zijn. Overigens is een groot deel van de markt nog bezig met de migratie van 10 naar 100 megabit Ethernet.
HP verwacht niet dat concurrerende technologieën, zoalsasynchronous transfer mode (ATM), in de toekomst kans maken. ATM is een dure technologie met een hoge capaciteit. Volgens Clark is de verkoop van netwerkproducten het afgelopen jaar voor 90 procent gebaseerd op Ethernet-technologie. De prijs daarvan daalt, terwijl de prestaties van 1 gigabit Ethernet zich zouden kunnen meten met ATM. Zeker in de lan-omgeving (local area network), waar HP zich op concentreert, zou ATM geen kans hebben. In debackbone van wan-omgevingen zou ATM wel aanwezig blijven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.