Internetgehalte Baan IV neemt toe

De functionaliteit van Baan IVc neemt duidelijke vormen aan. Vooral nieuwigheden op het gebied van Internet kenmerken de nieuwe versie, die eind deze maand op de markt komt.

De huidige versie erp-software (enterprise resource planning), Baan IVb, bevat voor het Microsoft Backoffice-platform al mogelijkheden voor Internet. De in Java ontwikkelde applets bieden vooral mogelijkheden op het gebied vansupply-chain management. De nieuwe versie ondersteunt die functionaliteit op alle platformen waar Baan-software op draait. Het gaat om het opvragen van de orderstatus via Internet of het genereren van Html-rapporten. Verder bevat Baan IVb al faciliteiten voor het zelf ontwikkelen van Java-applets.
Nieuw is de Data Navigator. Metdrag en drop zijn gegevensobjecten op elkaar te plaatsen. De applicatie genereert dan automatisch een kruistabel. Voor het eerst is deze techniek te gebruiken in een browser-omgeving. Dehyperdata-technologie is ontwikkeld in samenwerking met Top Tier, een Israëlisch bedrijf waarin Baan geïnvesteerd heeft.
Verder bevat de nieuwe versie meerpush-technologie. Baan IVc genereert rapporten per periode of per gebeurtenis. Die rapporten zijn vervolgens automatisch intern en extern te distribueren.
De laatste noviteit betreft elektronisch winkelen. De software bevat een hulpmiddel voor de integratie van Microsoft Merchant Server met het erp-pakket van de Barneveldse software-organisatie. Met dit hulpmiddel kunnen gebruikers elektronische winkels bouwen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.