RS/6000 ruim 60 procent sneller

IBM heeft de prestatie van zijn parallelle RS/6000 SP computers drastisch verbeterd. Nieuwe processoren van het type Powerpc en nieuwe uitbreidingsmogelijkheden maken de machines 60 procent sneller.

De commerciële versie van het rekenmonster waartegen Gari Kasparov het deze zomer aflegde is opnieuw krachtiger gemaakt. De nieuwste op RS/6000-systemen gebaseerde SP-servers worden uitgerust met 200 Mhz processoren van het type 604e Powerpc. De machines worden daarmee 60 procent sneller dan hun voorgangers op basis van 112 MHz 604-types. RS/6000 SP-systemen kunnen tot 512 knooppunten bevatten.
Deze knooppunten kunnen op hun beurt weer uit drie verschillende processoren bestaan. Daarvan zijn dehigh node smp-systemen gebaseerd op Powerpc's. Er zijn ook verbeteringen in clusteringsoftware aangebracht. Binnen de 512 processoren kan men nu tot zestien knooppunten clusteren om een hogere beschikbaarheid te creëren (was acht). Als een knooppunt uitvalt, neemt een ander de functie automatisch over.
Door hun schaalbaarheid zijn RS/6000 SP-servers geschikt voor Internet, netwerken en e-handel. Om met de prestaties van de RS/6000 SP te pronken, opende IBM in samenwerking met Dow Jones en Industrial Financial Technology (Mountain View) een gratis Java-website (http://riskview.com/) waarop surfers een historisch overzicht kunnen krijgen van aandelenkoersen en bovendien risico-analyses kunnen uitvoeren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.