Tivoli koopt Unison Software

Tivoli Systems, een dochteronderneming van IBM, gaat samen met Unison Software dat hiervoor geheel wordt opgekocht door IBM. Volgens de overeenkomst is elk aandeel Unison te converteren naar vijftien dollar contant geld of één aandeel IBM.

Unison maakt software voor werklastbeheer op gedistribueerde computersystemen. Tivoli's softwaresuite Tme 10 wordt nu gecombineerd met Unisons producten, waaronder Maestro.
Deze integratie van beider producten moet een versimpeling opleveren voor het beheer van applicaties op mainframes en client/server-systemen.
Overigens moeten de aandeelhouders van Unison nog hun definitieve goedkeuring geven aan de overname. Zij mogen de helft van de totale transactiewaarde in contanten omzetten en ontvangen. Het overnamebedrag ligt op 170 miljoen dollar.
De grootste twee aandeelhouders, tevens directeuren bij Unison, hebben reeds verklaard dat zij vóór de samensmelting met Tivoli zullen stemmen. Hun portefeuilles bedragen samen 32 procent van alle uitstaande aandelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable