Richter Systems koopt Fast Lane

Richter Systems, leverancier van supply chain management-software voor de detailhandel, koopt Oracle-consultancy organisatie Fast Lane. Alle aandelen Fast Lane komen in bezit van Richter in ruil voor een onbekend aantal eigen aandelen.

Fast Lane richt het EuropeesRichter Competence Centre in, blijft verder onder eigen naam opereren en behoudt zijn huidige advies- en opleidingsactiviteiten. De samenwerking moet de autonome groei stimuleren.
Het Canadese Richter Systems opende afgelopen voorjaar onder leiding van Ad Nederlof (ex-Volmac en ex-Oracle) zijn Europees hoofdkwartier in Amersfoort, waar nu zo'n vijftien medewerkers. Het brengt de pakketten Rams/2000 en Sewn op de markt. Nederlof neemt plaats in de directie van Fast Lane. Richter Systems gaat zorgen voor de verkoop van licenties, terwijl Fast Lane, met vijftig werknemers, advies en implementatie op zich neemt. Ze streven ernaar om de implementatietrajecten in samenwerking met partners als Cap Gemini, CMG en Deloitte & Touche uit te voeren.
De producten van Richter zijn nauw verbonden met Oracle-technologie en worden vaak samen met Oracle-applicaties gebruikt. Het Competence Centre bestaat uit een groep ontwikkelaars die de Richter-software geschikt maken voor de Europese markt. In de nabije toekomst wordt de productontwikkeling van Rams/2000 wellicht naar Nederland overgeheveld, aldus Nederlof. Verder omvat het Competence Centre een afdeling voor technische ondersteuning van implementatiepartners en gebruikers, en een opleidingscentrum voor om- en bijscholing op het gebied van Oracle-technologie.
Nederlof denkt over drie jaar in Europa een omzet te realiseren van dertig tot veertig miljoen dollar, één derde deel van de beoogde totale omzet van Richter, die verder uit Canada, de Verenigde Staten en Azië moet komen. Het knelpunt bij de verwezenlijking zou het aantrekken van gekwalificeerd personeel zijn.
Richter Systems bereidt een beursgang voor. In 1998 wil Nederlof zijn organisatie op de schermenbeurs Nasdaq zien staan. Om de brede markt van productie tot en met detailhandel af te dekken voor alle typen producten zoekt Richter partners. Gesprekken met Baan zijn gaande. Intern wordt gewerkt aan een verticale oplossing voor de levensmiddelensector.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.