Oracle's erp-software via Internet

Versie 11 van de applicatiesoftware van Oracle, die in de eerste helft van 1998 beloofd is, zou als eerste erp-applicatie (enterprise resource planning) volledig via Internet te gebruiken zijn. De nieuwe versie van 10.7, die eind dit jaar moet uitkomen, vormt de basis voor volledige ondersteuning van Internet.

Met versie 11 kunnen gebruikers via Internet hun klanten orders laten invoeren en leveranciers inzicht geven in de voorraadniveaus. Verder zal deze versie opgewassen zijn tegen het 'jaar 2000'- en het euro-probleem.
De financiële module van Oracle wordt in het algemeen het meest gewaardeerd. Om ook op andere gebieden met leveranciers als Sap, Peoplesoft en Baan te concurreren, breidt het voorheen alleen als database-leverancier bekend staande Oracle de functionaliteit van zijn erp-software uit. Tijdens de 'Oracle Applications User Group'-conferentie in Orlando (Florida) is de nieuwe productgroepsales, service and support gepresenteerd. Deze software werkt op basis van werkstromen en ondersteunt het verkoopproces: verkopers kunnen de voortgang van orders en contacten met klanten bijhouden, eventueel met een laptop. Andere erp-leveranciers bieden deze functionaliteit al langer aan. Baan bijvoorbeeld kocht eerder dit jaar Aurum, wat min of meer dezelfde mogelijkheden biedt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.