Microsoft vs Borland in kiem gesmoord

Borland en Microsoft hebben vorige week vrijdag een geschil over het illegaal rekruteren van medewerkers onderling beslecht. Over de inhoud van de deal zijn geen nadere details bekend gemaakt, aldus een Amerikaanse krant.

Borland beschuldigde rivaal Microsoft ervan werknemers te rekruteren met als doel het beschadigen van de onderneming. Sinds augustus 1994 zou Microsoft 34 werknemers van Borland hebben weggekocht. Twee senior ontwikkelaars zouden bonussen van meer dan 1,5 miljoen dollar zijn geboden. Volgens Borland probeerde Microsoft een monopolie te verkrijgen in de markt van software-ontwikkeltools. Microsoft heeft 60 procent van die markt in handen, Borland 20 procent. De ruzie tussen de twee zou op de spits zijn gedreven door de introductie van de succesvolle programmeertool Delphi door Borland. Deze vormt een stevige concurrent van Microsofts Visual Basic. Voormalige Borland-employés zouden bij Microsoft een 'Dead Borlanders Society' hebben opgericht. Deze duistere club zou Microsoft namen van ex-collega's geven en gepoogd hebben vertrouwelijke productinformatie van Borland te bemachtigen, aldus de klacht. De firma stapte naar het ministerie van Justitie in het kader van anti-kartelbepalingen, maar vond daar geen gehoor. Microsoft heeft steeds ontkend dat de firma oneigenlijke wervingsmethoden zou hanteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.