Ex-directeur Apple aangeklaagd

Apple Computer beschuldigt voormalig directeur Gary Edwards van het aannemen van meer dan 1,5 miljoen dollar aan smeergeld over een periode van acht jaar. Als tegenprestatie zou hij ruim 168 miljoen dollar aan contracten hebben uitbesteed aan de James E.

Grimes Corporation, een leverancier van printercomponenten. Dit bedrijf zou het ex-hoofd van Apples divisie voor beeldbewerkende producten maandelijks 15.000 dollar hebben toegeschoven. Een woordvoerder van de firma ontkent deze beschuldigingen. Edwards is inmiddels in San Jose voor de rechter gedaagd.
Volgens de aanklacht ontving Grimes tussen 1989 en dit jaar meer dan 168 miljoen dollar van Apple voor het leveren van accessoires bij printers. Hieronder vielen kabels, inktcartridges en handleidingen. Apple beweert dat de contracten voor deze leveringen door Edwards zijn afgesloten zonder dat hij naar andere offertes had gekeken. Advocaat Tom Anthony, die Grimes vertegenwoordigt in deze zaak, zegt dat het gaat om een zakelijk geschil tussen de twee bedrijven dat niets van doen heeft met omkoping. Hij beweert dat Apple in augustus ten onrechte 3 miljoen dollar aan voorraden van Grimes in beslag nam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.