Gates verhoogt zijn inkomen

Microsoft-baas Bill Gates heeft een bescheiden inkomensverhoging gekregen. Voor het afgelopen fiscale jaar ontving hij ongeveer 5 procent meer aan salaris en bonussen. De software-sultan kwam hierdoor uit op een bruto jaartotaal van 591.352 dollar. Hiervan bestond 349.992 dollar uit alleen loon.

De waarde van Microsofts aandelen is het laatste jaar echter bijna verdubbeld. Analisten verwachten dat het bedrijf de omzet van vorig jaar, 8,6 miljard dollar, de komende twaalf maanden met 20 tot 30 procent zal verhogen. Ondertussen behaalt de softwareleverancier een nettowinst van een miljard dollar per kwartaal.
Gates bezit ook voor ruim 36 miljard dollar aan aandelen van Microsoft. Eind juni had hij 270,8 miljoen aandelen in handen, 22,3 procent van het bedrijf.
Dit betekent dat Gates 11,4 miljoen aandelen heeft verkocht in het afgelopen fiscale jaar. Als hij deze verspreid over het jaar van de hand heeft gedaan, staat dit ongeveer gelijk aan 1 miljard dollar. Toch wordt ook 's werelds rijkste man geplaagd door geldzorgen. Zijn pas opgeleverde ultramoderne huis is getaxeerd op 53 miljoen dollar. Voor Gates komt dit neer op een jaarlijkse onroerend-goedbelasting van zo'n zeshonderdduizend dollar; z'n jaarinkomen. Vanzelfsprekend wil Bill een 'second opinion'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.