Scala fuseert met Hongaarse ECE

Het Zweedse Scala heeft samen met het Hongaarse ECE al zijn aandelen in een nieuwe holding gestopt: Scala Business Solutions. ECE distribueerde en implementeerde de erp-software (enterprise resource planning) van Scala in Oost-Europa.

De fusie formaliseert de nauwe samenwerking die al langer bestond. De aandeelhouders van beide bedrijven hebben hun oude aandelen tegen marktprijs verruild voor nieuwe.
De holding is gevestigd in Amsterdam en vormt samen met het voormalige Scala-kantoor in Stockholm het hoofdkwartier. Het bedrijf staat genoteerd aan de Weense beurs en streeft binnen twee jaar naar notering aan de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. Met drie operationele centra - in Boedapest, Singapore en Orlando - en 33 landenvestigingen is Scala wereldwijd vertegenwoordigd.
Gezamenlijk realiseerden de twee bedrijven de eerste helft van 1997 een omzet van ruim 25 miljoen dollar, een groei van 49 procent ten opzichte van vorig jaar. Scala richt zich op multinationals in het middensegment. Inmiddels is het standaardpakket aangepast aan de situatie in negentig landen. Voorts mikt Scala op bedrijven die op het hoofdkwartier Sap gebruiken en voor hun kleinere vestigingen minder zware programmatuur zoeken. Daarom is de onderneming bezig om haar software gebundeld te krijgen met Backoffice. Bang voor bedrijven als Sap, die ook actief worden op de 'middenmarkt', is de onderneming niet. De concurrentie komt van bedrijven als JBE, Navision en Exact. Sinds Scala in Nederland vertegenwoordigd is (november 1996) heeft het dertig klanten kunnen noteren, onder andere vliegtuig-cateraar Gategourmet en glasleverancier Schott uit Tiel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.