Groei erp-markt houdt aan

De Benelux-markt voor bedrijfsbrede software blijft volgens onderzoeksbureau IDC met ruim 40 procent per jaar groeien. De totale marktomvang bedraagt in 2000 bijna 500 miljoen dollar.

De groei in Nederland en België houdt gelijke tred met de totale groei. Vooral middelgrote bedrijven gaan over op erp-software (enterprise resource planning). Ondermeer het 'jaar 2000'-probleem en technische ontwikkelingen zijn aanleiding om pakketten van bedrijven als Baan, Oracle, Peoplesoft, Sap en JD Edwards te implementeren. Internet, Java, object-relationele databases, de toenemende internationalisering en de continu veranderende bedrijfsprocessen doen veel bedrijven omzien naar een vervanging voor hun systemen.
De toekomst voor erp-leveranciers ligt volgens de IDC-onderzoekster in het leveren van componenten die te integreren zijn met stukjes software van andere leveranciers. In het recente verleden streefden softwarebedrijven nog naar een integrale 'oplossing voor alles'. De financiële software van Peoplesoft is goed te gebruiken met de productiegerichte software van Marcam, concludeert het onderzoeksbureau. Ook Oracle heeft samenwerkingsverbanden met IMI en Richter Systems.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.