Netscape toont desktop-software Aurora

Netscape Communications heeft een demonstratie gegeven van de alfa-versie van Aurora, clientsoftware die data van het Internet integreert met de desktop. Deze toekomstige component van de Communicator-suite moet op eenvoudige wijze informatie uit diverse bronnen combineren voor de gebruiker.

Hieronder vallen ondermeer websites, push-kanalen, legacy-databanken, kantoordocumenten, software-upgrades en lokale bestanden. Netscape beweert dat dit te verwezenlijken is zonder een rigoureuze uitbreiding of vervanging van het besturingssysteem.
Aurora draait op alle grote applicatie-platformen en gebruikt een nieuw standaard raamwerk voor metadata, genaamd RDF (Resource Description Framework). Deze data-omgeving biedt één enkel systeem om informatie op websites te organiseren, te omschrijven en in te navigeren. RDF is gebaseerd op de volgende generatie webtaal: XML (Extensible Mark-up Language).
Het is nog niet bekend wanneer 'Aurora' in de Communicator verschijnt. Ook de gevolgen voor de Netcaster zijn nog onduidelijk. Deze component van Netscapes programmatuur biedt de gebruiker diverse informatiekanalen die naar hem toe gezonden worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable