Dec wil Alpha-chip kwijt aan Intel

Digital voert besprekingen met Intel over de verkoop van zijn Alpha-chiptechnologie. Volgens anonieme bronnen in de Wall Street Journal zou hiermee een bedrag van meer dan anderhalf miljard gulden zijn gemoeid. Woordvoerders van beide ondernemingen onthouden zich van alle commentaar op de uitgelekte besprekingen.

Indien deze gesprekken succesvol worden afgerond, betekent dat ook het einde van de juridische strijd tussen Digital Equipment Corporation en Intel. Digital claimt dat Intel met diens Pentium-processorlijn patentrechten op de Alpha-chip heeft geschonden.
Volgens Nick Earle, marketing manager Enterprise Systems Group van concurrent Hewlett-Packard, hebben deze onderhandelingen alles te maken met de komst van nieuwe chips van Intel. Verwacht wordt dat deze IA-64-processoren in 1999 op de markt verschijnen. "De Risc-technologie begint aan het einde te komen van zijn technologische mogelijkheden." Earle ziet echter nog meer potentiële slachtoffers van de nieuwe chiptechnologie opdoemen. "Sun Microsystems zal zijn Sparc-chips moeten laten vallen. Een chip die zoveel sneller is dan de huidige, en die probleemloos zowel Unix als Windows NT kan draaien, drukt de Sparc uit de markt. Zelfs al heeft Sun gisteren de intentie uitgesproken de Ultra-Sparc 2 op te voeren tot 600 Mhz.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.