Sun blokkeert adoptie van Java

Grote bedrijven omarmen Java nog niet, zo blijkt uit een enquête onder managers van de 'Fortune top duizend'-bedrijven. Als voornaamste redenen noemen ze: er zijn geen bedrijfsapplicaties voorhanden, er is geen duidelijke Javastrategie; en er zijn geen Java-industriestandaarden.

"Ik kan niet geloven dat Sun niet inziet hoe belangrijk het is om Microsoft in het standaardisatieproces te betrekken. Sun ziet nog altijd niet wat zijn gebruikers willen", zegt onderzoekster Natalie Shaheen, een voormalig Sun-medewerkster. Sun houdt teveel vast aan zijn troetelkindje en blokkeert daarmee de ontwikkeling van Java. Naast Microsoft en Sun horen Intel en Compaq thuis in een standaardisatie-comité, vindt Shaheen. Eerder zal Java geen grootschalige ingang vinden binnen bedrijven. Volgens de ex-Sun medewerkster vindt meer dan 50 procent van alle bedrijven dat Java nog niet volwassen genoeg is om een grote rol te spelen. Onderzoeksresultaten die een rooskleuriger beeld over de acceptatie van Java laten zien, zijn volgens Shaheen gebaseerd op een te kleine steekproef.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.