Windows CE 2.0 is beter in communicatie

Microsoft heeft versie 2.0 van Windows CE geïntroduceerd. Het wil hiermee voet aan de grond krijgen op de markt van de ingebouwde softwaretoepassingen, zoals in DVD-spelers en 'slimme' telefoons.

Philips bezit al een licentie op het besturingssysteem CE voor zijn Velo handcomputer. Windows CE 2.0 is vooral gepositioneerd op randapparatuur voor PC's en op telecommunicatie.
Concurrent Sun heeft intussen diverse smaken van zijn Java-besturingssysteem (Embedded-Java, Personal-Java en Java-Card) geïntroduceerd. Zowel CE als de Java-OS'en dragen naar verwachting bij aan meer standaardisatie op de versnipperde markt van de 'ingebouwde' software. Daarmee ontstaan betere mogelijkheden voor communicatie en netwerken met consumenten-apparaten. Fabrikanten kunnen ook beter software hergebruiken of functies van onafhankelijke leveranciers kopen.
Philips Consumer Communications nam onlangs een licentie op het Epoc32 OS van het Britse bedrijf Psion. Philips wil de software ondermeer gebruiken in een slimme telefoon die volgend jaar in de Verenigde Staten op de markt komt. De draagbare apparatuur waar Epoc32 OS op draait is gebaseerd op een risc-processor van Advanced Risc Machines. ARM-processoren zijn zowel geschikt voor Windows CE als Java.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-14T00:00:00.000Z Redactie Computable