Shell is Europese koploper in IT

Het Brits/Nederlandse concern Shell geeft van alle Europese bedrijven het meeste geld aan automatisering uit: 1,8 miljard dollar. Het Duitse Siemens staat tweede, gevolgd door Philips (1,750 miljard, 4,87 procent).

Opvallend is dat nog twee andere Nederlandse ondernemingen een plek in de top tien innemen: ING Group en ABN Amro. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd doorInformation Strategy.
Het tijdschrift weerlegt de kritiek dat Europa in vergelijking met de Verenigde Staten te weinig investeert in informatietechnologie. De honderd grootste Europese ondernemingen zullen dit jaar voor het eerst meer dan 50 miljard dollar aan IT spenderen, een solide groei van rond de 6 procent. Uit het onderzoek komt naar verder voren dat Europa 30 procent van haar uitgaven aan IT besteedt (Verenigde Staten: 34 procent; Japan: 15 procent). De transatlantische kloof wordt kleiner in plaats van groter, voorspelt het blad.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.