Tekort aan netwerkspecialisten groeit

Toby Younis, vice-president van het Amerikaanse onderzoeksbureau Meta Group, stelt dat er een steeds groter tekort aan netwerkspecialisten ontstaat. Volgens de analist is het groeiende tekort een wereldwijd probleem, dat vooral in Europa sporen na zal laten.

De krapte op de arbeidsmarkt is een bekend probleem. Toch beseffen te weinig instellingen dat het tekort aan netwerkspecialisten enorm toeneemt, aldus de analyse van Meta Group. "De telecom- en netwerkindustrie groeit door overnames. Deze grote bedrijven 'consumeren' de netwerkspecialisten. De gebruikers moeten daarom hun creatiefste wervingsmethodes van stal halen om voldoende mensen binnen te halen", aldus Younis.
Het bedrijfsleven moet de problemen onderkennen. "Het tekort aan netwerkers is veel duidelijker en urgenter dan de algemene krapte op de arbeidsmarkt. Netwerken maken deel uit van de belangrijkste componenten in de branche." De mogelijkheden om netwerkspecialisten op te leiden zijn volgens Younis te beperkt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.