VS-overheid legt Microsoft dwangsom op

Het Amerikaanse ministerie van Justitie beschuldigt Microsoft ervan zijn Windows-monopolie te gebruiken om computerfabrikanten te dwingen een licentie te nemen op zijn webbrowser Internet Explorer.

Als de makers de Microsoft-browser negeren, zouden ze niet in aanmerking komen voor een Windows 95 licentie. Minister Janet Reno eist dat Microsoft zich houdt aan de anti-kartel afspraken op straffe van een boete van één miljoen dollar per dag.
De hoogte van de boete is opvallend; normaal wordt tienduizend dollar per etmaal geëist. Volgens een in 1995 gemaakte anti-kartel afspraak kan Microsoft de computerfabrikanten niet dwingen een softwarepakket in licentie te nemen om in aanmerking te komen voor een Windows 95 licentie.
Woordvoerder Greg Shaw van Microsoft ontkende dat de onderneming zich niet aan de afspraken houdt. De eis van het ministerie is door de concurrenten van Microsoft met gejuich ontvangen. De Europese Commissie onderzoekt eveneens of Microsoft misbruik heeft gemaakt van zijn dominante marktpositie. De Commissie wil niet zeggen op welke aspecten het onderzoek zich toespitst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.