Rechtszaak DEC/Intel uitgesteld

De geplande hoorzitting over de juridische strijd tussen DEC en Intel over schending van patenten is volgens Intel uitgesteld tot eind deze maand. Dit geeft voedsel aan de geruchten dat de twee kemphanen werken aan een schikking buiten de rechtszaal.

Volgens Intel is de enige reden voor het uitstel dat de agenda van de rechtbank vol was; het zegt de kwestie te willen uitvechten voor de rechter.
DEC diende mei dit jaar een aanklacht in tegen Intel vanwege schending van tien DEC-patenten bij de ontwikkeling van de Pentium, de Pentium MMX en de Pentium II. Later die maand volgde een tegenaanklacht van Intel, om vertrouwelijke documenten terug te krijgen over bestaande en toekomstige Intel-processoren. DEC gaf documenten over Merced terug in juli.
Eerder deze week deden geruchten de ronde dat de twee bedrijven bijna overeenstemming hebben bereikt over deze kwestie. Intel zou willen schikken voor 1,6 miljard dollar, half contant en half in kortingen op processoren. De overeenkomst zou verder een licentie-overeenkomst omvatten die Intel toegang biedt tot DEC's Alpha-microprocessortechnologie. De eerder gemelde mogelijke overname van DEC's microprocessor-fabriek in Hudson (MA) is onwaarschijnlijk. Zowel Intel als DEC weigeren commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.