Intel 'koopt' DEC's IC-fabrieken

Digital Equipment en Intel hebben hun dispuut over inbreuk op wederzijdse patenten bijgelegd. Laatstgenoemde koopt voor zo'n zevenhonderd miljoen dollar de halfgeleiderfabrieken van DEC.

Daarnaast zullen beide de komende tien jaar elkaars microprocessoren implementeren in nieuwe producten. Ook gaan ze gezamenlijk systemen ontwikkelen op basis van Merced, Intels 64-bit microprocessor.
De overeenkomst behelst ondermeer de verkoop van DEC's halfgeleiderfabriek in Hudson (MA) en de ontwikkellaboratoria in Austin en Jerusalem (TE). Digital blijft wel de Alpha-processor verder ontwikkelen, maar deze zullen in de Intel-fabrieken worden geproduceerd. Dit betekent dat ook een aantal werknemers van werkgever verandert. Hoeveel mensen hierbij betrokken zijn is nog de vraag.
President encio Craig Bennet (Intel) enceo Robbert Palmer (Digital) benadrukken in een gezamenlijk persbericht dat de overeenkomst in het belang is van beide ondernemingen. Palmer voegt toe dat hierdoor de toekomst van op de Alpha-processor gebaseerde producten verzekerd is.
De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door officiële instanties. In afwachting daarvan houden zowel Digital als Intel de geplande rechtszaken aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.