ICL gokt op 'datacenters op Intel'

Xtraserver P10001 is ICL's nieuwe topmodel in de reeks Trimetra-systemen. De server is niet in eigen beheer ontwikkeld, maar wordt 'ingekocht' bij Unisys.

Mainframeleverancier ICL heeft met de Trimetra-systemen een eerste stap gezet in wereld van Intel-hardware, Windows NT en Unixware. Het bedrijf verzekert dat het de beveiliging van mainframekaliber naar genoemde twee platformen kan brengen. Deze verschuiving naar open standaarden valt onder de millennium-strategie.
Dit betekent niet dat ICL de eigen mainframes en het besturingssysteem VME in de steek laat. "Naast Unixware en binnenkort NT, bieden wij nog steeds Open VME op onze eigen hardware. De verschillende systemen worden nu direct gekoppeld", aldus David Teague, directeur van de ICL Technology Group. ICL begint echter wel aan een geleidelijke overgang van Cmos-mainframes naar Intel-systemen. Teague hoopt zo de verwarring bij bedrijven weg te nemen over de diverse soorten hardware en de software daarvoor. De toekomst zou liggen in datacenters op Intel.
Het gebrek aan schaalbaarheid van dit platform baart Teague geen zorgen. Saillant details is dat ICL de Trimedia-systemen niet in eigen beheer heeft ontwikkeld, maar van Unisys betrekt. Op dit moment is er eenlow-end Trimetra leverbaar met vier tot tien Pentium Pro-processoren. Zodra Merced, de 64-bits Pentium-opvolger, beschikbaar is in 1999, zal ICL die chip direct toepassen. Trimetra-systemen met Unixware zijn nu verkrijgbaar. De eerste variant met Windows NT komt in het eerste kwartaal van 1998 uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.