IBM assembleert PC's via distributeurs

IBM's PC-afdeling begint aan een verschuiving van eigen assemblage naar het leveren van onderdelen aan zijn verkoopkanalen. Het daadwerkelijke fabriceren en configureren van de computers moet meer en meer gedaan worden door gecertificeerde partners van het bedrijf.

Volgens Doug LeGrand, de nieuwe directeur van IBM's PC Company Europa, zal dit niet leiden tot grootschalige ontslagen binnen zijn divisie.
"We houden nu mensen over voor andere activiteiten", verzekert de Amerikaan. "Het grote voordeel van deze 'assemblage-via-het-kanaal' is de kostenbesparing voor onze distributeurs die niet meer met overtollige voorraden blijven zitten." LeGrand ziet een bedrijfsmodel waarin de PC-verkopers alleen relatief waardevaste componenten in hun pakhuizen hebben. "Devaluerende onderdelen, zoals processoren en geheugenchips, worden op bestelling binnen twee weken geleverd", belooft de topman. Dankzij een nieuw, versimpeld hardware-ontwerp in de PC 300-serie kan de wederverkoper deze elementen snel op hun plaats klikken.
"De kostenbesparing, die hierdoor mogelijk is, wordt doorberekend aan de eindgebruiker", belooft LeGrand. De 'assemblage-via-het-kanaal' moet IBM's PC-afdeling meer ademruimte geven tegenover de sterke concurrentie van ondermeer Compaq, Dell en Hewlett-Packard. Overigens gebruikt dat laatste bedrijf dit model al vier jaar en begint Compaq er nu ook aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-23T00:00:00.000Z Redactie Computable