Japan start onderzoek naar Microsoft

Microsoft heeft computerfabrikanten Compaq, Gateway en Micron gedreigd de Windows 95-licentie te beëindigen als de drie bedrijven Internet Explorer van het besturingssystemen zouden verwijderen. Dat maakt het Amerikaanse Ministerie van Justitie bekend.

Documenten en getuigenissen van Compaq-medewerkers ondersteunen de aanklacht die het ministerie maandag tegen Microsoft indiende. Volgens Justitie houdt de software-fabrikant zich niet aan de anti-kartel afspraken. Analisten vinden het bijzonder dat het departement de documenten heeft onthuld. Dit zou betekenen dat de juristen overtuigd zijn dat ze over voldoende bewijs beschikken.
Microsoft-voorman Bill Gates noemt de actie van de overheid een 'poging om vernieuwing tegen te houden'. Volgens Gates draait het in deze zaak om de interpretatie van het woord 'integratie'. "Moet het ministerie beslissen welke vernieuwing we al dan niet kunnen toepassen?" De topman benadrukte dat de integratie van de Internet Explorer met Windows toegestaan is volgens de gemaakte afspraken.
In navolging van de Europese Commissie en het Amerikaanse Ministerie van Justitie starten ook de Japanse autoriteiten een onderzoek naar de praktijken van Microsoft. De Japanse Handelscommissie zal bekijken of Microsoft de anti-monopolie-wet heeft overtreden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.