Rechter geeft Microsoft extra tijd

Rechter Tomas Jackson heeft Microsoft twee weken extra gegeven om een antwoord te formuleren op de aanklacht van het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Jackson deed deze uitspraak gisteren tijdens de eerste hoorzitting.

Justitie beschuldigt Microsoft ervan anti-kartel afspraken te schenden door PC-fabrikanten te dwingen Internet Explorer te installeren om in aanmerking te komen voor een licentie voor Windows 95. De advocaten van Microsoft, afkomstig van de meest prestigieuze kantoren in New York en Washington, hebben gevraagd om alle documenten en verklaringen te mogen bekijken, om zo hun informatie-achterstand op de tegenstander weg te werken. Jackson zal pas over een maand uitspraak doen over dit verzoek.
Volgens Microsoft wist Justitie al in juli 1994 van de plannen om de browser op te nemen in Windows 95.
Meer en meer bedrijven maken melding van dreigende telefoontjes van Microsoft als ze iets ondernemen dat de software-gigant niet zint. Op het Sybase-kantoor ging de telefoon na de introductie van het product Jaguar CTS. Mitchell Kertzman van Sybase kreeg van vice-president David Vaskevitch van Microsoft te horen dat de introductie een slecht idee was. Vaskevitch ontkent het incident. Ook een bedrijf dat koos voor software van Netscape kreeg een tiental e-mails van Microsoft, waarin werd verteld dat dit een verkeerde beslissing was.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.