EVA-landen met IT voor op Europese Unie

Landen van de Europese Vrijhandels Associatie (Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein) lopen met de ontwikkeling van informatie- en communicatietechnologieën voor op landen van de Europese Unie.

Dit zegt Europarlementariër Johanna Boogerd (D66) in een rapport over de Informatiemaatschappij in EVA- en EU-landen, dat gisteren door de Gemengde Parlementaire Commissie van de EVA en EU tijdens de halfjaarlijkse vergadering is behandeld.
Cijfers in het rapport tonen aan dat per honderd inwoners in Noorwegen, IJsland en Zwitserland het aantal telefoonaansluitingen, aantal computers en aantal Internet-aansluitingen twee à drie keer hoger ligt dan in de lidstaten van de EU. Ook wordt in deze landen per inwoner drie keer meer geïnvesteerd in telecommunicatie en informatietechnologie dan in de EU. Daarnaast blijken de EVA-landen goede resultaten geboekt te hebben bij de liberalisering van de telecommunicatiesector.
Boogerd vindt dat de Europese Unie de EVA-landen als voorbeeld moet nemen. Ze dringt aan op een intensievere uitwisseling van informatie. Op dit moment concentreert de samenwerking zich vooral op de liberalisering van de telecommarkten, maar volgens Boogerd moet dit worden uitgebreid naar informatica-scholing en electronische dienstverlening. Ook noemt ze het van belang dat het grote publiek in de landen van de EU zich bewuster wordt van de mogelijkheden en risico's van informatie- en communicatietechnologieën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.