Platinum integreert beheer-tools

Pro Vision is de paraplu waaronder Platinum zijn gereedschappen geïntegreerd gaat aanbieden. De leverancier van tools voor het beheer van databases en systemen, levert hiermee één gebruikersinterface en integratie van functionaliteit.

Vooralsnog zijn negen tools beschikbaar voor Pro Vision. De integratie is gerealiseerd via de tussenlaag Poems. Die laag is echter niet gebaseerd op open standaarden, maar bedrijfseigen, waardoor tools van andere leveranciers niet zonder meer met Pro Vision geïntegreerd kunnen worden.
Prestatiebeheer, software distributie, beveiliging en probleemoplossing zijn een greep uit de negen beheerhulpmiddelen die nu onder Pro Vision beschikbaar zijn. Voor het einde van dit jaar belooft Platinum nog tussen de vijf en tien tools voor integratie klaar te maken. Uiteindelijk moeten alle gereedschappen onder de Pro Vision vlag opereren. Het nieuwe product is ook via Poems geïntegreerd met de beheersoftware van Hewlett-Packard (Openview) en Tivoli (TME). De oplossing van Computer Associates, Unicenter TNG, wordt niet ondersteund.
De bedrijfseigen integratielaag heeft tot gevolg dat Platinum zelf bepaalt met welke producten het samenwerkt. Gebruikers die tools hebben van verschillende leveranciers kunnen die niet allemaal onder de Pro Vision paraplu laten draaien. Verder is het onbekend of en wanneer er een oplossing voor Unicenter komt. Wel belooft Platinum in de toekomst een gereedschapskist op de markt te brengen. Toolleveranciers kunnen dan zelf de integratie in Pro Vision realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Redactie Computable