Jobs zegt 'nee' tegen ceo-schap

Apple heeft nog steeds geen definitieve chief executive officer en dat zal voorlopig zo blijven. De hoop was gevestigd op Steve Jobs. Sinds het vertrek van Amelio neemt hij namelijk deze functie waar.

Tijdens een Macromedia-gebruikersconferentie begin vorige maand vroeg één van de aanwezigen wanneer Jobs bekend zou maken dat hij deze ad interim functie zou omzetten in een definitieve. Tijdens zijn vakantie zou hij erover nadenken. Afgelopen maandag was de dag dat hij zijn beslissing bekend zou maken.
Analisten gingen ervan uit dat Jobs 'ja' zou zeggen, omdat de lijst met kandidaten allengs korter werd. Ook de aandeelhouders hadden goede hoop dat Jobs weer ceo zou worden. Dit kwam tot uiting op Wall Street. Terwijl veelhigh tech-fondsen in waarde duikelden, was Apple één van de weinige die juist duurder werd. Het antwoord was dan ook teleurstellend. Jobs acht zich namelijk niet de aangewezen persoon om de dagelijkse leiding bij Apple op zich te nemen. Het bedrijf blijft zoeken naar een waardige opvolger voor Amelio en denkt deze voor de jaarwisseling te hebben gevonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable