Overeenkomst Dec en Intel veelbelovend

Het compromis dat Digital Equipment Corporation (DEC) begin deze week met Intel sloot, werpt voor beide partijen vruchten af. Analisten zien voor het eerstgenoemde bedrijf grote besparingen in chipproductie en voor de laatstgenoemde een uitweg voor de juridische strijd om patentschending van de Alpha-processor.

DEC doet een kostbare en zelfs verlieslijdende productiefaciliteit voor deze chip over aan Intel. Daarnaast ondersteunt de Alpha-producent nu Intels nieuwe 64-bits-processor, de Merced. Deze moet in 1999 gereed zijn. Dec blijft er wel op hameren dat het de Alpha en besturingssysteem Open VMS niet in de steek laat.
De IT-industrie heeft het echter over een 'waardige oplossing' voor de recente problemen van de twee firma's. Het Unix-besturingssysteem van DEC zal vertaald worden voor Intel-hardware en bovendien Microsofts Windows NT ondersteunen. Dit biedt huidige gebruikers van Digitals Unix-variant een garantie voor een 64-bits toekomst. Concurrent Hewlett-Packard deed enige weken terug soortgelijke beloftes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.