Medea versterkt chip-industrie Europa

Medea, het Europese samenwerkingsverband voor chip-ontwikkeling, streeft naar een evenwicht in de import en export van halfgeleiders in Europa, aldus De Telegraaf.

"Zo'n 20 procent van de totale wereldproductie van micro-elektronica komt terecht in Europa, terwijl we goed zijn voor 10 procent van de totale halfgeleider-productie", meldt Medea.
Volgens dit consortium heeft de Europese chip-industrie door nauwe samenwerking de technologische achterstand op Japan en de Verenigde Staten wel ingehaald. Om deze situatie te behouden en zelfs te verbeteren, moet er nog veel gebeuren, aldus Medea.
Hiervoor bestudeert het 125 voorstellen van bedrijven voor projecten op dit gebied. Tot nog toe zijn hiervan 45 stuks voorgedragen voor overheidssubsidie. Nederland heeft voor volgend jaar al voor 160 miljoen gulden aan projecten op stapel staan. De belangrijkste partners hierin zijn Philips, Skygate, Asmi en Asml.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.