E-commerce software Verifone gereed

Softwareproducent Verifone heeft programmatuur gelanceerd voor beveiligd elektronisch betalen via Internet. Deze Secure Electronic Transaction Versie 1 is volgens de dochteronderneming van Hewlett-Packard eerder op de markt dan de producten van alle concurrenten, waaronder IBM.

De nu verkrijgbare software bestaat uit drie aparte delen; een toegangspoort voor de transactieverwerking, handelsprogrammatuur voor de server van de aanbieder en een portemonnee-plug-in voor de browser van de gebruiker. Het server-element is geïntegreerd met e-commercesoftware van Microsoft, Oracle en Netscape. Diverse banken, waaronder Wells Fargo Bank en de Royal Bank of Canada, licentiëren de plug-in om deze te distribueren onder hun klanten.
Tot op heden heeft Verifone contracten getekend met elf internationale dienstverleners die de gateway-software zullen aanbieden. Dit moet één miljoen handelaren en 200 financiële instituten toegang bieden tot transactiediensten. De HP-dochteronderneming heeft wereldwijd een marktaandeel van ruim 70 procent wat betreft creditcard-terminals. Het bedrijf wil hetzelfde bereiken voor elektronisch betalingsverkeer via het Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.