Compuserve keert terug naar China

Compuserve Network Services doet een tweede poging om de Chinese markt binnen te dringen, maar mikt nu op het bedrijfsleven. Enkele maanden geleden faalde een poging van deze online dienst om netwerktoegang aan consumenten in dat land te bieden.

Vanaf begin volgend jaar kunnen firma's met vestigingen in de steden Beijing, Shanghaim, Guangzhou en Shenzhen via Compuserve een verbinding krijgen met het internet. "Internationale bedrijven eisen toegang tot het wereldwijde netwerk", zegt Compuserve-woordvoerder Mike Spataro.
De eerste poging van Compuserve om de Chinese markt op te gaan, mislukte vooral doordat de toenmalige partner, Sita-dochteronderneming Equant, niet de benodigde licenties kon verkrijgen. Volgens Compuserve-woordvoerders gelden de beperkende Internet-maatregelen van de Chinese regering alleen voor consumenten en niet voor bedrijven.
De online dienst meent met Jitong Communications nu een betere partner te hebben voor netwerktoegang in China. Deze netwerkleverancier werkt nauw samen met de nationale regering. "Als je een contract sluit met Jitong, heb je in wezen een overeenkomst met de Chinese overheid", verklaarde Spataro. Hij zegt dat in een gesloten, strikt gereguleerde markt zoals die van China, deze banden de stabiliteit voor zakelijke gebruikers garanderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.