Verifone lanceert betaling via Internet

Softwareproducent Verifone heeft vorige week programmatuur gelanceerd voor veilig elektronisch betalen via Internet. De eerste versie van deze Secure Electronic Transaction (Set) is volgens de dochteronderneming van Hewlett-Packard eerder op de markt dan de producten van al diens concurrenten, waaronder IBM.

De nu verkrijgbare software bestaat uit drie aparte delen: een toegangspoort voor de transactieverwerking, handelsprogrammatuur voor de server van de aanbieder en een 'portemonnee-plug-in' voor de browser van de gebruiker. Het server-element is geïntegreerd met software voor elektronische handel van Microsoft, Oracle en Netscape. Diverse banken, waaronder Wells Fargo Bank en de Royal Bank of Canada, hebben al licenties om deplug-in te distribueren onder hun klanten.
Tot op heden heeft Verifone contracten getekend met elf internationale dienstverleners die de communicatiepoort-software zullen aanbieden. Dit moet één miljoen handelaren en tweehonderd financiële instituten toegang bieden tot transactiediensten. De producten van Verifone werden vorig jaar gebruikt voor 665 miljard dollar aan transacties van de achthonderd miljard die totaal omging in elektronische commercie.
De HP-dochteronderneming heeft wereldwijd een marktaandeel van ruim 70 procent op het gebied van creditcard-terminals. Het moederbedrijf wil hetzelfde bereiken voor elektronisch betalingsverkeer via Internet. Hiervoor kocht het dus in juni Verifone op voor een bedrag van 1,29 miljoen dollar. Dit was de grootste overname uit HP's geschiedenis.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.