Europese markt wacht goede tijden

ABN Amro ziet voor nog minstens drie jaar gunstige perspectieven voor de IT-sector. Het Millennium-probleem en de overgang naar de euro worden nog steeds onderschat qua omvang en complexiteit.

De slag om schaarse krachten zal daardoor heviger worden. Verder zullen de project-prijzen sneller stijgen dan de salarissen. De bank verwacht dan ook margeverbetering.
Dit zijn de voornaamste conclusies uit het rapport 'European IT Research', dat Hoare Govett van ABN Amro heeft uitgebracht. Omdat deze gunstige verwachtingen al grotendeels in de aandelenkoersen zijn verwerkt, is de bank selectiever ten aanzien van beleggingen. Als favoriete aandelen noemt het rapport die van Getronics, Logica, Sap en het Franse Atos. CMG wordt volgens het rapport nog wat ondergewaardeerd terwijl Cap Gemini daarentegen is overgewaardeerd.
Gemiddeld bedragen de IT-uitgaven in Europa 1,9 procent van het bruto binnenlands product, terwijl dit in de Verenigde Staten al meer dan 3 procent is. De bank verwacht dat de meeste Europese landen een inhaalbeweging zullen laten zien, hoewel het tempo per land verschilt. Voor Europa als geheel verwacht de ABN Amro dat de IT-uitgaven als percentage van het bruto binnenlands product volgend jaar de 2 procent zal bereiken tegen 1,8 procent in 1995. De Benelux staat dit jaar op 2,1 procent. Voor volgend jaar wordt een percentage van 2,2 verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.