Rational benut object-functies Oracle 8

De nieuwste versie van Rational Rose, een visuele modelleer- en ontwikkelomgeving, ondersteunt Oracle 8. Het is daarmee één van de eerste producten die gebruik kan maken van de object-relationele mogelijkheden van Oracles vlaggenschip.

Rational Rose kan verder werken met softwarecomponenten geschreven in Java, C++, Powerbuilder, Smalltalk en Ada. Bij het ontwikkelen van nieuwe applicaties kan gebruik worden gemaakt van bestaande componenten. De specificaties ervan kunnen afgeleid worden uit de bestaande code en vervolgens geïntegreerd worden met de rest van het systeemmodel. De object-georiënteerde ontwikkeltool concurreert met producten als Objectteam van Cayenne.
Met de overname van Pure Atria, softwareleverancier op het gebied van configuratie management, kreeg Rational afgelopen zomer een vestiging in Nederland. Onder leiding van Epco Pottinga bestrijken ruim twintig medewerkers de Benelux. De gezamenlijke omzet van de twee bedrijven na de acquisitie - die gestalte kreeg middels een aandelenruil - bedraagt wereldwijd ruim 225 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.