Samsung voert Alpha op tot topsnelheid

Samsung Electronics heeft de snelste versie van de Alpha ontwikkeld terwijl DEC met Intel onderhandelde over ondermeer zijn risc-chip. Samsung onthulde deze week een 700 MHz Alpha van de nieuwe 21264-generatie.

Deze chip is geproduceerd door Samsungs 0,25 micron EV67-fabricageproces. DEC heeft een eigen 21264-Alpha pas voor eind dit jaar op de planning staan. De eerste exemplaren van deze processor, die gebaseerd is op 0,35 micron EV6-technologie, verschijnen in de eerste helft van 1998 op de markt.
De superchip van Samsung moet in de loop van volgend jaar al in grote hoeveelheden verkrijgbaar zijn. Dat komt neer op een voorsprong van zes tot twaalf maanden op de eerste Alpha's die Intel kan produceren met zijn fabriek in Hudson (MA). Bovendien zouden de gepresenteerde eerste exemplaren van Samsungs Alpha nog niet geoptimaliseerd zijn om maximale prestaties te halen. Wanneer dit proces eenmaal voltooid is, zou deze nieuwe Alpha ruim twee keer de snelheid halen van het vorige model, dat op 533 MHz draait.
Samsung is vastberaden om Intel voor te blijven en verklaarde zo spoedig mogelijk over te stappen naar 0,18 micron-technologie. Het bedrijf suggereert mogelijke processoren met snelheden van wel 1 Gigahertz, mits de chip gekoeld wordt door technieken van hardware-leveranciers als Kryotech.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.