Ruzies bedreigen Internet en Java

'Java is interessant omdat deze taal het ideaal write once, run anywhere vertegenwoordigt. Door de taal in het besturingssysteem op te nemen vernietigt Microsoft dit ideaal.' Met deze woorden schetst onderzoeksbureau Ovum in het onlangs verschenen rapport Web development tools zijn vrees voor de toekomst van Java en Internet.

Niet alleen Microsoft, maar ook Sun, Oracle, Netscape, IBM en Novell krijgen ervan langs. "In hun race om Bill Gates te verslaan, komen ze sneller met nieuwe versies en veranderingen dan IT-medewerkers kunnen gebruiken of zelfs maar begrijpen", meent onderzoeker Neil Ward-Dutton.
Leveranciers van ontwikkelomgevingen komen niet tegemoet aan de belangrijkste eisen om Internet als platform te gebruiken en daarmee applicaties wereldwijd beschikbaar te krijgen. Internet biedt veel mogelijkheden, maar volgens Ovum moeten de applicaties daarvoor nog gebouwd worden. De ontwikkelomgevingen zorgen nog voor grote problemen: "Java is nog niet gereed voor database-applicaties, laat staan voor bedrijfskritische software."
Deze problemen en ruzies tussen leveranciers moeten opgelost worden voordat het mogelijk is om de vruchten van Java en Internet te plukken. De voordelen zijn niet alleen het met een grafische Java-gebruikersinterface toegankelijk maken van mainframe-software, maar ook het aanboren van nieuwe verkoopkanalen en het terugdringen van de kostbare client/server-systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.