Geruchten Apple/Oracle-fusie nemen toe

Het gerucht dat Apple en Oracle gaan fuseren doet hardnekkig de ronde in de IT-wereld. De voornaamste voedingsbodem voor deze berichten is de persconferentie die Apple aanstaande maandag geeft, met "baanbrekend nieuws als onderdeel van de agressieve think different-strategie van het bedrijf".

Jobs onthult rond acht uur 's avonds Nederlandse tijd "enkele belangrijke en opwindende veranderingen, niet alleen over de productlijn, maar ook over de zakelijke koers van de firma".
Apple Computer verstrekt verder geen mededelingen over de inhoud van de persconferentie. Volgens de doorgaans welingelichte nieuwssite Mac OS Rumors (http://www.macosrumors.com) wordt de aankondiging door Apple-werknemers consistent omschreven als "het soort gebeurtenis dat de volgende dag op de voorpagina's van alle kranten staat". Daarnaast publiceerde Rumors een bericht van een medewerker van Apple dat alle personeelsleden van de software-afdelingen verplicht zijn om de persconferentie te volgen op interne monitoren.
Los van deze opwinding staat de nuchtere stroomlijn-operatie die Apple op 1 december begint om de voorraden effectiever te beheren Het noodlijdende bedrijf wil zijn apparatuur agressiever aan de man brengen met behulp van zijn distributeurs. Apple heeft hiervoor al overeenkomsten gesloten met Ingram Micro en Micro Age, twee van de vijf grootste Mac-wederverkopers in de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.