Intel verlaagt prijzen pas na Kerst

Intel komt eind januari met een verdere prijsverlaging vooor zijn Pentium II-processoren en lijkt daarmee flink te willen profiteren van de Kerstmarkt. De chipfabrikant heeft al eerder dergelijke tactieken gehanteerd, maar verlegt het prijsniveau deze keer al na drie weken.

Volgens diverse bronnen neemt de Pentium II vanaf februari volgend jaar een positie in als instapmodel. Dit betekent dat Kerst-kopers binnen een maand al met een verouderd systeem zitten. Het is nog niet bekend met hoeveel procent de processor-prijzen worden verlaagd. Er is al wel sprake van een volgende kortingsronde, die waarschijnlijk eind april zal plaatsvinden. Intel levert in het eerste kwartaal volgend jaar nog wel Pentiums met MMX, maar zal de productie van deze chip geleidelijk verminderen.
Daarnaast zou de chipfabrikant ook plannen hebben om een afgeslankte Pentium II uit te brengen. Deze processor moet Net PC's aantrekkelijker maken als alternatief voor netwerkcomputers (nc's). Intel had geen commentaar op deze berichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Redactie Computable